laupäev, 27. veebruar 2010

Kevadpinin

Sattusin praegu täiesti juhuslikult Vitaya pealt saatele "Monarchy", mis on tele-reality Briti kuninglike elust. Ja nagu muuseas räägib tänane osa kuninganna visiidist Tallinna. Terve ekraan on täis sõbralikke ja veidi kohmetunud Eesti nägusid. Brittide tseremooniameister (?) teatas just, et Estonia is known for getting everything done but usually at the last moment. Ma ei teadnudki, et see rahvusliku eripärana käsitletav on :)
Viimased paar nädalat on olnud suhteliselt toimekad. Üle-eelmisel pühapäeval käisime Binche'is vastlakarnevali avaüritusel, kus nägin muuhulgas maailma kõige aeglasemini liikuvat rongkäiku ning ohtralt multifilmi "Up" tegelaskujusid. Päris-päris karnevalist, kus Gilles'ideks riietunud meesterahvad rahvast apelsinidega loobivad, jäime siiski ilma, kuna ei viitsinud enam teisipäeval (vastlapäeval) väikelinna külmetama sõita. Kuuldavasti oli apelsiniga pihta saamine isegi haiget teinud.

Eelmisel pühapäeval aga saabus meile külla pariisitar Kärt, kellega väisasime erinevaid Brüsselis toimunud EV aastapäeva üritusi ning üritasime süüa kohalikku klassikut - rannakarpe friikartulitega. Tuli välja, et panime hooajaga mööda: rannakarpe ei saa mitte nendes kuudes, kus on sees r-täht, vaid nendes, mis lõppevad kombinatsiooniga -ber. Nii et tuleb septembrini oodata.

Kevadest nii palju, et nägin täna hommikul keldris selle hooaja esimest sääske.

Kommentaare ei ole: